Avaleht / Maitsed / Kokandusblogid / Mustsõstrakook, see kodune ja hea

Mustsõstrakook, see kodune ja hea

Nüüd, kus aiad on erinevatest marjadest lookas, siis on paras aeg teha neist midagi eriti head. Näiteks mustsõstrakooki, seda eriti kodust ja head. Selliste suviste kookide puhul peaks retsept olema eriti lihtne ja kindlasti ei tohiks sealt puududa kohupiim. See on lihtsalt klassika.
Koogi valmistamisele kuluv aeg on maksimaalselt üks tund, mis on ju eriti kiire tulemus ühe maitsva desserdi puhul. Nii, et nüüd kiirelt aeda marju korjama!
Mõnusat katsetamist!;)

Põhi:
200 g jahu
100 g suhkrut
50 g suhkrut

Täidis:
600 g kohupiima 5%
75 g suhkrut
4 muna
2 peotäit mustsõstraid

Mustsõstra kate:
100  g mustsõstraid
50 g vett
Maitsestamiseks suhkrut
0,5 sidruni mahl
Agar-agarit (paksendamiseks)
4 peotäit mustsõstraid


Kõigepealt valmista põhi. Selleks kuumuta ahi 200 kraadini. 
Vala kaussi jahu, suhkur ja väiksemaks tükeldatud külm või. Näpi jahu, suhkur ja või puru taoliseks massiks ning suru see 21 cm suuruse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale. Küpseta põhja ahjus 15 minutit. Seejärel eemalda koogivorm ahjust.

Täidise valmistamiseks sega omavahel kohupiim, suhkur, munad ja mustsõstrad. Vala saadud täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta 20 minutit veel. Eemalda kook ahjust ja jahuta.

Mustsõstra katte jaoks kaalu kastruli 100 g mustsõstraid, vesi, veidike suhkrut, agar-agar ja sidrunimahl. Kuumuta segu keemiseni ja lase umbes 30 sekundit keeda. Seejärel eemalda kastrul tulelt ja purusta saumikseriga ühtlaseks massiks. Seejärel sega juurde 4 peotäit mustsõstraid ning vala see koogile.
Lase koogil veidike jahtuda ja seejärel serveeri. 

image image image image image




originaalpostitus

Toit ja toidufotograafia.

Loe samast kategooriast

Suvikõrvitsa-tomati-mozzarella vormiroog

Mis huvitav nimi, eks? Vormiroog, mida on võimalik mõista ju mitmeti: selliselt, et roog on …