Maitsed

Kahekordne kukeseene burger

Sellekordseks retseptiks on kahekordne kukeseeneburger ja tegelikult mitte ainult kukeseene vaid selle vahelt leiab ka ülimahlase veiselihapihvi. Kui kõige tavalisem ja legendaarsem burksikaste on hapukoor ja ketšup, siis selles retseptis on asjad hoopis teisiti. Hapukoore-ketšupi kastet asendab palju tervislikum kreeka jogurti-päikesekuivatatud tomatite kaste. See on lihtsalt super hea maitsepomm, mida …

Loe lähemalt »

Suvine kartulisalat suitsukalaga

Praegu kui kodumaa aiasaadused järjest valmivad ei ole midagi paremat kui üks suvine salat suitsukalaga. Kes mäletab siis nägi mind seda retsepti tegemas ja jagamas ka ühel suveõhtul Tv3 suvistes seitsmestes koos Merry Berry tiimiga. Kes ei ole näinud võib seda saateklippi vaadata SIIT Retsept selle maitsva salati jaoks on …

Loe lähemalt »

TEST: KUST SAAB PARIMAT PHILADELPHIA MAKIT?

Seekord kogusime kokku lausa 6 inimest, et jälile jõuda Tallinna parimale philadelphia makile. Istusime ühel kaunil suveõhtul maha ja tellisime kõikidest sushikohtadest, kust MyChef toitu koju toimetab, philadelphia makid (kokku 9 kohta). Miks me tellisime just MyChef’i kaudu? Sellepärast, et me tahtsime juhtida siinkohal tähelepanu sellele, et nad annetavad iga …

Loe lähemalt »

Mustsõstrakook, see kodune ja hea

Nüüd, kus aiad on erinevatest marjadest lookas, siis on paras aeg teha neist midagi eriti head. Näiteks mustsõstrakooki, seda eriti kodust ja head. Selliste suviste kookide puhul peaks retsept olema eriti lihtne ja kindlasti ei tohiks sealt puududa kohupiim. See on lihtsalt klassika.Koogi valmistamisele kuluv aeg on maksimaalselt üks tund, …

Loe lähemalt »

Imemaitsev mangosmuuti ja värskendav õunalimonaad

Suvel võluvad kõige rohkem ikkagi need retseptid, mis valmivad kiirelt ja lihtsalt kuid sellegi poolest peaks tulemus maitsev ja värskendav olema. Selles postituses leiadki kaks väga lihtsalt valmivat end samas ülimalt maitsvat joogi retsepti. Kusjuures ühe joogi valmistamiseks on vaja ainult kolme komponenti.Proovi järgi!:)Mangosmuuti:250 ml Alma mangomaitselist joogijogurtit200 g mangopüreedPeotäis …

Loe lähemalt »

Kukeseene kinotto lehtkapsakrõpsudega

Suvi on parim aeg pakkuda organismile väärtuslikke toiduaineid nii põllult kui metsast. Kukeseeni võib metsast leida alates juuni lõpust kuni soojemate ilmade püsimisel lausa hilissügiseni. Kukeseened, nagu mitmed teised seeneliigid, kasvavad hulgakesi koos. Kukeseened on suhteliselt ussikindel liik. Rünnaku eest kaitseb toore seene iseloomulik kibe maitse, mis ussid ja putukad …

Loe lähemalt »

Pärlkuskussi salat

Grillfesti külastades jäi mulle silma A.Vogel telk, milles tutvustati erinevaid ürdisoolasid. Olen nende reklaami ka eelnevalt erinevates ajakirjades näinud, kui nüüd nii öelda koju kätte tuues ja muidugi ka hea müügijutu tulemusena sai ka endale üks purk soetatud, nimelt ürdisool, mis koosneb värsketest ürtidest ja aedviljadest koos meresoolaga. Igapäevast tavasoola …

Loe lähemalt »

Hõrk kodujuustukook

See kord valmistasin ühte väga hõrku ja suviselt värsket kodujuustukooki ning mille valmistamine on hämmastavalt lihtne. Koogi valmistamisele kuluv aeg on lühike ning küpsetamist see ei vajagi. Kõige aeganõudvam protsess on koogi tahenemine aga see on ootamist väärt. Koogi täidiseks on kodujuust, hapukoor, sulajuust ja suhkrud, mis moodustavad koos suurepärase maitsekoosluse. …

Loe lähemalt »

Maasikatega küpsiserull

Küpsisetorti teavad ju kõik, eks. Meie peres on küpsisetort olnud viimastel aastatel alati iga sünnipäeva toidu menüüs. Enamasti on meil sünnipäevadeks välja kujunenud kindla retsepti järgi valmistatav küpsisetort ja ma sellisel päeval ei julge katsetada teab mis uurte versioonidega. Küll aga proovisin sünnipäeva vahelisel ajal üht uut moodi küpsisetorti. See …

Loe lähemalt »

Maasika-šokolaadi pirukad

Jätkame maasikahooaja lainel, kuidagi peab ju selle suvetunde ka kätte saama. Kui maasikatega niisama maiustamisest saab küllalt ning isutab koogi või piruka järele, siis mõnusalt pealt krõbedad maasika-šokolaadi pirukad vahukommidega sobivad igati. Peale küpsemist lase pirukatel natuke jahtuda, muidu on täidis liiga vedel, kuid  nagu piltidelt näha, siis täidis jäigi …

Loe lähemalt »

Maasikamoos basiilikuga

Maasikahooaeg ametlikult avatud ning kohe ka hoidmistamise hooaeg. Katsetasin maasikamoosi basiilikuga. Tavaliselt mooside osas olen pigem erinevate püree tüüpi mooside fänn, kuid seekord läks keetmisele maasikamoos täitsa tervetest maasikatest. Kogus on küll väike aga see oligi pigem katsetamise eesmärgil, kuid lõpptulemus oli sedavõrd hea, et ega seekord purki ei jõudnudki …

Loe lähemalt »

Rababrberi – maasika krõbedik

Praegu veel leidub rabarberit, kuigi öeldakse et peale jaanipäeva on rabarberite oblikhappe sisaldus kõrgem siis mõistlikus koguses saab seda veel kasutada ja teate, maasika ja rabarberi kooslus on lausa imeline. Krõbedik ehk inglise keeles Crumble on krõbeda kattega puuviljadest ja/või marjadest koosnev küpsetatud magustoit. See on kooslus mahlasest põhjast ja …

Loe lähemalt »

Kummeliga praetud köögiviljad

Suvine periood on mõnus aeg valmistamaks värskeid köögivilju. Valmistamise variante on palju, kas grillida, marineerida, hapendada või siis hoopis minna kõige lihtsamat teed pidi ning hoopiski kodus pannil praadida. Mina valisin seekord selle viimase variandi, kus lähenesin nende valmistamisele veidike kummaliselt kummeli ja murulauguga. Köögiviljadeks valisin porgandid ja pastinaagid, kuna …

Loe lähemalt »

Beseekoogid sidunise kamakreemi ja maasikatega

Praegu on kõige ideaalsem maasikaaeg. Kodumaised maasikad hakkavad järjest rohkem valmis saama ning juba saab neid maitsvaid ja kodumaiseid maasikaid poelettidelt või turult. Minu selle aasta esimesed kodumaised maasikad tulid Solarise 0 korruse Merryberry letist ja kui juuni alguses neid sealt juba osta sain siis Poola või Kreeka maasikatega ei andnud …

Loe lähemalt »

Šokolaadine rullbiskviit, toorjuustutäidise ja värskete maasikatega

Rullbiskviit on mõnusalt kodune, kuid ääretult maitsev dessert. Mille valmistamine on lihtne ja jõukohane kõigile. Mina valmistasin seekord šokolaadi rullbiskviiti, mille täidiseks on mõnus toorjuustukreem, kuhu on lisatud veel hapukat lemon curd’i ja Alma Muah mustikamuffini koorejogurtit. Kõik see koos moodustab väga maitsva koosluse. Lisaks serveerisin juurde vahustatud vahukoort ja …

Loe lähemalt »

Rabarberi-banaanileib kaerajahust

Banaanileib on mujal maailmas juba aastakümneid olnud ülimalt populaarne maiuspala, mida süüakse nii hommikul, päeval kui ka õhtul. Kuid selles versioonis on lisatud ja asendatud osad komponendid kodumaiste toiduainetega nagu rabarber ja kaerajahu. Rabarberit peetakse esimeseks tõeliseks kevadekuulutajaks, millest saab valmistada maitsvaid kooke ja magustoite ning teisi häid toite. Miks …

Loe lähemalt »

Kodujuust puuviljade ja seemnetega

Sain ükspäev kauplusest nii maitsvaid mangosid, mis maitsesid täpselt nagu oleks kaugel aasias. Lisaks võtsin veel draakonivilja ja peale sutsuke oma õuna ja kaneeli tervisesegu ja te ei kujuta ette kui maitsev vahepala sealt välja tuli. Tegelt võib selline roog katta täiesti ka magustoidu rolli ja peale saab panna kohe …

Loe lähemalt »

1-2-3 Toorjuustuga beseekook maasikatega

Ma pidevalt kuulen kuidas arvatakse, et ma ainult oma aega köögis veedan ja muudkui uusi asju vaaritades päevi mööda saadan. Teate, ma pean teile pettumuse valmistama ja tõesti ma ei ole köögis nii palju oma ajast või kui siis mitte küpsetades ja vaaritades. Näen aga seda trendi, et inimesed otsivad …

Loe lähemalt »

Lasanjesupp, lisaks testin-maitsen-soovitan: Natur Compagnie tooted

Koostöös  ettevõttega Vilandra maitsesime erinevaid pakisuppe ja puljongeid kaubamärgilt Natur Compagnie. Mina kasutan toidutegemisel päris palju puljongikuubikute abikätt erinevate suppide, kastmete ja ahjuroogade maitsestamisel. Eelistades ükskord kuubiku varianti teinekord aga vedelat puljongi konsertraati. Muidugi hoolsamad ja tublimad kodukokkajad teevad ise valmis koduse puljongi, kuid kiirete ja lihtsate argiõhtute retseptide tarbeks …

Loe lähemalt »

Naadiomlett

  Võib kõlada uskumatult, kuid mitmed koduaias nuhtluseks olevad umbrohud võivad meie toidulauda oluliselt täiendada. Eestlastele ei ole naat ilutaim, vaid tüütu mururikkujast umbrohi. Kuid vähesed teavad, et juba keskajal oli see hinnatud toidu- ja ravimtaim imperaatorite toidulaual ja salajastes kloostriaedades. Naadilehtedel on raviomadused ja see maitseb hästi erinevates toitudes. …

Loe lähemalt »

Kamakreemi pannkoogirullid vaarikatega

Mulle meeldivad sellised väikesed suupisted. Miks mitte teha pannkookidest suupisteid kamakreemi ja vaarikatega. Uskuge mind, sellised suupisted kaovad laualt kiiremini kui oodata oskate Tegelt on meie majas nii, et üldiselt on pannkoogid mehe retseptuuris ja kui mina pean olude sunnil, nt kui meest ei ole pühap hommikul kodus, pannkooke tegema …

Loe lähemalt »

Bataadi ja käharkapsakrõpsud

Bataadi ja käharkapsakrõpsude valmistamine on lihtne ja tulemus äärmiselt maitsev. Bataadi mõnus magusus, muutub peale friteerimist ja soolaga maitsestamist eriti maitsvaks. Bataadikrõpsude valmistamisel tuleb silmas pidada paari olulist reeglit; mida õhemad viilud seda krõbedam on tulemus. Teiseks oluliseks teguriks on hoida õli õige temperatuuri juures, kui õli liiga kuum, siis …

Loe lähemalt »

Juustune kana-lillkapsavorm

Taas üks kiirelt ja lihtsalt valmiv kodune argiõhtu retsept. Mõnusalt juustune kana-lillkapsa ahjuroog, millele peekon ja sinihallitusjuust annavad kergelt soolaka meki. Maitseb hästi keedetud riisiga ning rohelise salatiga.  1 lillkapsapea100 gr suitsupeekonit300 gr broilerikinstuliha1 sibul3 küüslauguküünt1 pakk külmutatud Mehhiko segu1 spl vedelat kanapuljongit90 gr sinihallitusjuustu200 gr riivsjuustu3 dl vett Tükelda …

Loe lähemalt »

GOODWIN

…. Fun fact: Sõna GOODWIN tuleneb vanainglise sõnast „go-dwine”, mis algselt koosnes kahest iseseisvast sõnast: „go-d” oli tõlkes „hea“ ja „wine“ tähendas sõpra. .. Fun fact: The word “Goodwin” (the name of the restaurant) comes from the old English “Go-dwine,” consisting of “go-d” (“good”) and ‘wine” (“friend”). …. …. Goodwin Steakhouse oli …

Loe lähemalt »

Karulaugu-brokoli püreesupp

Tärkava kevade üks võimsamaid taimi on kindlasti karulauk, rahvakeelse nimega metsik küüslauk. See kasulik taim kasvab peaaegu terves Euroopas, Venemaal, Kaukaasias ning Aasias, kõige meelsamini niisketes lehtmetsades, eelistades varjulist kasvukohta. Karulauku kasvatatakse ka aedades. Seda kasutatakse peamiselt maitse- ja ravimtaimena. Söödavad on nii lehed, varred, sibulad kui ka õied. Rahvameditsiinist …

Loe lähemalt »

Salat koha chevichega

Kala on hinnatud tema tervislikkuse ja kerge seeditavuse tõttu. Soovitatav on seda süüa kahel või kolmel korral nädalas. Kuigi iseenesest valmib kala kiiresti, muudab töömahukas ettevalmistusprotsess kalaroogade valmistamise tülikaks. Proteiinide aspektist peetakse heaks kala aminohappelist koostist. Peale selle on kalarasva koostises oomega-3-rasvhappeid ja rasvlahustuvaid vitamiine D, A, E ja K. …

Loe lähemalt »

Kalkuniliha medaljonid ürdikartulite ja vadakukastmega

See on üks lihtsalt valmiv ja mõnusalt kodune roog. Seekord küpsetasin kalkuniliha medaljone, mille valmimine on kiire ja tulemus lihtsalt suurepärane. Kalkuniliha medaljonid on juba eelnevalt marineeritud ja maitsestatud ning eriti mõnusad on need grillil küpsetades. Sinna juurde serveerisin ahjus küpsetatud ürdikartuleid ja vadakukastet. Kes veel kunagi proovinud pole, siis …

Loe lähemalt »

Head blogi lugejad! Šokolaadimaa ja kohvitaevas on tänaseks valmiskirjutatud raamat, kust võib leida igasuguseid minu jaoks mingi aja jooksul huvitavana tundunud toite.  Tänaseks olen aga nii moraalsetel, globaalsetel kui tervislikel põhjustel keskendunud vegan toidule, järgides oma pikaaegset salaigatsust. Naudin seda ise ja püüan ka kaunilt pildile püüda.  Jälgige palun minu …

Loe lähemalt »

Täidetud portobello seen

Täidetud portobello seen on suurepäraselt maitsev roog, mida sobib valmistada nii ahjus kui ka grillil. Valmistamine on lihtne ning kiire ehk siis igati sobilik meie kevadesse, kus toiduvalmistamine peaks võimalik lihtne olema. Roa lihtsusele ei jää maitsed kuidagi alla, hoopis vastupidi, see on lihtsalt jumalik. Hõrk portobello seene maitse ja …

Loe lähemalt »

Juhtus, aga mitte juhuslikult

Olen siin nüüd viis päeva mõelnud, et kas kuulutan või mitte. Aga kuna hetke tuleb nautida, siis praegu tõesti on, mida nautida. Aga alustame pildireaga algusest ehk siis eelmise aasta septembrist, mil tegime taaskord suuremal hulgal õunamahla.  Veinitegemine võidab meie majas õunamahlast oma osa tänu sellele, et lihtsalt ei jõua …

Loe lähemalt »

Krõbedad kodujuustupirukad

No mida siis teha kui tuleb peale pirukaisu? Pirukaid muidugi Mind on juba oma nädal aega mingi imelik piruka või isegi saiakese isu vaevanud. Ma ei tea kas keha praegu kohaneb taas selle jahedama kliimaga ning nõuab lisaenergiat siis pirukate näol või mängib rolli siin ka peale reisi suurenenud treeningkoormusest …

Loe lähemalt »

Kukeseene pirukas ehk kuidas ma juba igatsen suve :)

Kukeseened küll veel valmis pole, aga alati saab suvise maitse meenutamiseks kasutada kas soolatud või külmutatud kukeseeni, samuti kukeseenemaitselisi lisandeid nagu näiteks uus Valio Viola kukeseene-ürdi maitseline sulatatud juust. Lisatäidiseks sobivad ühtviisi hästi nii suvikõrvits kui baklažaan, millest mina kasutasin mõlemat. Muna pole üldse vaja, sest sulatatud juust seob küpsedes …

Loe lähemalt »

Hõrk kalkuni rinnafilee köögiviljasalati ja viinamarja-basiilikukreemiga

Kalkuni rinnafilee on tõeliselt hõrk lihatükk, mida sobib valmistada nii lõunasöögiks, kui ka tervislikuks õhtusöögiks. Siin retseptis on kalkuni rinnafileed valmistatud väga lihtsalt viisil, kuid tulemus on tõeliselt maitsev. Juurde serveerisin tervisliku köögiviljasalatit, mida maitsestasin oliiviõli, sidrunimahla ja vähese meresoolaga. Kolmandaks oluliseks teguriks roa juures on värskendav viinamarja-basiilikukreem, mis on …

Loe lähemalt »

Mango – passioni värviline pühaderoog

Munadepühad peaksid olema pasha ja rohkete munadega, eks? Selkorral proovisin aga hoopis teistmoodi. Eks me mune ilmselt ikka ka värvime aga pasha asemel läksin kergema vastupanu teed ning võtsin kohupiimamaiuse ning täiendasin neid erinevate lisanditega, nii et valmis hoopis selline kaunite värvikombinatsioonide ja maitsvate lisanditega magusroog. Tõin Balilt kaasa ka …

Loe lähemalt »

Scotch eggs ehk Šoti munad

Scotch eggs ehk Šoti munad on populaarne Suurbritannia roog. Tegemist on vürtsikate hakklihapallidega, mis peidavad endas tervet keedetud muna.Suurbritannias on šoti mune võimalik osta paljudest sealsetest poodidest ja on väga head just piknikule kaasa võtmiseks. Lisaks sellele pakutakse šoti mune ka paljudes Suurbritannia pubides, kus neid serveeritakse dipikastmega ning need …

Loe lähemalt »

Tervislik rukkiburger

Kalkuni-rukkiburger on tervislikum variant burgerist. Kiudaineterikka kukli vahelt leiad tervisliku kalkunipihvi, lehtsalati, mõnusad isetehtud bataadi chipsid ning väga maitserikka ja koduse majoneesi. Kokku teeb see ühe väga maitserikka ning tervisliku burgeri. Kuna alanud on ka grillihooaeg, siis on see suurepäraseks roaks mida valmistada grillil.Head isu!2 rukkikuklitIse tehtud majonees:1 munakollaneMeresoola/pipartSidrunimahla veidikeViinamarjaseemneõliKalkunipihvid:250 …

Loe lähemalt »

ÖÖBIKU

…. Ööbiku Gastronoomiatalu sündis lihtsast, suvisest pop-up restoranist vanas aiamajas/garaažis, mis tänu suurele edule aastaringselt käima lükati. Talurestorani peremees ja peakokk on Ants Uustalu – mees, kellega Ööbiku talu ühes rütmis elab ja hingab. Antsu ja Ööbiku lugu kõlab isegi pisut muinasjutuliselt, sest vana rehielamu stiilis talu ostusoov sai mõeldud enne hoonet seestpoolt …

Loe lähemalt »

Ahvileib juustuga

Ma olen juba pikemat aega piilunud Pinteresti vahenduselt erinevaid monkey bread retsepte. Ahh, et mis see on? No põhimõtteliselt minu loogika järgi pärmitaigna-juustupirukad, mis on küpsetatud koos ühes vormis. Ja nagu megahea asi on. Muidugi mitte küll väga taljesõbralik aga need kõige patusemad asjad ongi tavaliselt just kõige paremad ju. Peale esimest katsetust …

Loe lähemalt »

Mustika-banaani-chia jogurtijäätis

Kuna Valio Alma on oma tootearenduses läinud loomulikku teed pidi ja vähendanud ühes oma armastatuimas jogurtis valge suhkru sisaldust, muutmaks seda tervislikumaks, siis otsustasin omalt poolt ideed veelgi laiendada. Lisades banaani, vahukoort ja muid meelepäraseid lisandeid ja nähes minimaalselt vaeva, saab suurepärase jogurtijäätise. Jäätisemasina kasutamine on muidugi boonus, aga pole …

Loe lähemalt »

Puuvilja-pähklikook speltajahust

Mul on üks klassikaline ameerikapärane koogiraamat, kus kõik koogid nõretavad võist, valgest suhkrust ning rafineeritud nisujahust. 🙂 Kuna need komponendid mind väga enam ei kõneta, aga vana kooli kokaraamatute kasutamine iseenesest tekitab kuidagi hea tunde, siis tegin nii nagu ma ikka alati teen – kohandasin retsepti, seekord ikka üsna põhjalikult. …

Loe lähemalt »

Pitsa lihapallide ja basiilikuga

Pitsa valmistamine on alati hea idee, eriti kui sõbrad külla tulevad. Pitsa peale võib alati kindel olla, üldjuhul söövad seda kõik. Kuid üheks olulisemaks teguriks, et pitsa hea tuleks on pitsapõhi. Selles postituses jagan teiega retsepti, mille pitsapõhi toimib alati ja pitsakate on lihtsalt suurepärane! 🙂Pitsapõhi:125 ml käesooja vett8 g …

Loe lähemalt »

Kuidas valmistada broileriliha?

Täna toon teieni mõned õpetused, kuidas valmistada broileriliha. Räägime täpsemalt, mille jaoks millist jaotustükki kasutada, milliseid küpsetamise tehnikaid kasutusele võtta ja lõpetuseks, mida neist valmistada.Nagu arvata võib on kõik meist kokku puutunud broilerilihaga ja teavad täpselt, et kõige populaarsem linnuliha toode meie poelettidel on just broilerifilee. Tõsi, ka minu esimesed …

Loe lähemalt »

Kookospiimas hautatud köögiviljad

Mina sain hiljuti teada põnevast nipist, mida kasutada kartulipüree valmistamisel. Nimelt pidavat profikokad keetma kartulid juba piima sees ja vett üldse mitte kasutama. Muidu traditsiooniliselt ju ikka justkui keedad kartulid vees pehmeks, siis kurnad ära, lisad kuuma piima ning tambid pudruks. Aga Maire Suitsu uuest raamatust “Millest kokaraamatutes ei räägita” …

Loe lähemalt »

Vana hea cheesecake uues kuues

Selle koogi võtsin omaenda hiljutisest retseptivaramust, aga tuunisin ta hõrgumaks, kaasaegsemaks, tervislikumaks. Samuti püüdsin leida variandid, kuidas paraku üsna kergesti vormi kaotav ja voolama hakkav kook muuta stabiilseks naturaalsete komponentide abil. Algselt oli ta kohvikook šokolaadilisandiga (piimašokolaadi), nüüd aga tummine tumeda šokolaadikook ilma kohvita. 🙂 Tumeda šokolaadi toorjuustukook 20 cm …

Loe lähemalt »

Valge šokolaadi mousse

Valge šokolaadi mousse on prantslaste poolt väljamõeldud magustoit, mis on tõeliselt hõrk ja õhuline suutäis. Selles retseptis on lisatud juurde ka Valio Viola naturaalset sulatatud juustu, mis annab mousse-le kergelt juustuse maitse. Tõeliselt suurepärane kombinatsioon headest maitsestest! Serveerimisel kasuta hapukaid marju, näiteks pohlasid, kuna mousse ise on parajalt magus. 🙂 …

Loe lähemalt »

Riivleiva toorjuustukook marjadega

Riivleib ja toorjuustukreem koos marjadega on imeline kooslus. Selliseid riivleiva ja kreemidega magustoite on tehtud palju ning mõte koogile kerkis üles puhtjuhslikult. Oluline on siinkohal vahukoort mitte eelenvalt vahustada sest muidu jääb toorjuustu kreem liiga tihke ning on riivleivale pisut keeruline määrida. Hea oleks lasta koogil vähemalt ööpäev või isegi …

Loe lähemalt »

Valgurikas šokolaadipuding

Kuigi toidupoes on igasuguste pudingute ja piimatoodetest magustoite väga lai valik, eelistan mina ikkagi valmistada neid ise. Sellisel juhul ma tean mis seal sees on ning kui palju suhkrut ja muud vajalikku ma tegelikult sinna sisse panen. Valgurikkus selles retseptis tuleb kodujuustust, mis blenderdades annab väga mõnus ja kreemise tulemuse. …

Loe lähemalt »

Šokolaadikook sulajuustukreemi, kirsside ja pähklise šokolaadiglasuuriga

See on üks mõnusalt rikkalik šokolaadikook, mille täidiseks on sulajuustukreem ja hapukad kirsid. Kõige lõpuks ehib kooki pähkline šokolaadiglasuur. Seda kooki iseloomustavad puhtad ja omapäraselt intensiivsed maitsed, mis toimivad koos lihtsalt täiuslikult. Kusjuures see kook valmib üllatavalt lihtsalt ja kiirelt. Proovi ise järgi! 😉Biskviit: 2 x 24 cm koogivorm1 avokaado …

Loe lähemalt »

Vaesed rüütlid

Kes meist ei oleks kunagi söönud vaeseid rüütleid?! Ma usun, et seda on söönud kõik. Seda on lihtsalt nii lihtne valmistada ja maitsevad tõeliselt hästi. Hea nostalgia laks igaljuhul! Proovi järele! 🙂Vaesed rüütlid:4 viilu röstsaia2 muna1,25 dl piimaSuhkrutKaneeliVõid praadimiseksKreeka jogurtikreem:Kreeka jogurtitKondenspiimaServeerimiseks:TuhksuhkrutKaneeliVaarikaidTumedat šokolaadiValmista kõigepealt vaesed rüütlid. Selleks klopi kausis muna suhkruga lahti, …

Loe lähemalt »

Tervislik avokaado-kanafilee einevõileib

Avokaado-kanafilee einevõileib on suurepärane igaks toidukorraks. Eriti hästi sobib see kiireks lõunasöögiks, mille võid valmis teha juba päeva varem. Seda võileiba on lihtne valmistada ning maitseb tõeliselt hästi.0,5 tk baguette saiaOliiviõliVõid 82%1 Rannamõisa broilerifileeo,5 avokaado viljalihaKirsstomateidKurkiMelonitParmesani juustuSoola/pipartBasiilikukaste:15 basiiliku lehteOliiviõliSidrunimahlaSoolaLõika baguette pooleks ja siis omakorda veel pikuti pooleks ning prae baguette …

Loe lähemalt »

Rikkalik hommikusöök naistepäevaks! 

Mees, üllata naistepäeval oma kallimat rikkaliku hommikusöögiga!Frittata on Itaalia munaroog, mis on sarnane omletile, kuid frittatat küpsetatakse ahjus ja täidis on kordades rikkalikum, kui omletil. Igatahes see on üks väga rikkalik ja tõeliselt maitsev hommikusöök. Selle valmistamine on väga lihtne ning valmib kiirelt.Mõnusat kokkamist!Lihapallid: 300 g hakitud kalkuni rinnaliha 1 tl teralist …

Loe lähemalt »

Tervislik avokaado-kanasalat

Avokaado-kanasalat on üks väga tervislik kõhutäis, kus leidub peale avokaado ja kanafilee veel palju tervislike komponente. Mõnusalt maitsekas ja mahlane kanafilee ning avokaadopüree sobivad kokku imeliselt. Kusjuures selle salati valmistamine käib kiirelt ja ei nõua erilisi pingutusi.Proovi järgi!:)Avokaadokreem:2 avokaadotsoolasidrunimahlaSalat:0,5 õuna (granny smith)4 redist0,5 tk värsket kurkiMungoa idusiVärsket tilliPaprika-juustukattega kana:40 g …

Loe lähemalt »

Lõuna karbist ehk lõunasöök tööle kaasa -kuskussi kreveti salat

Kunagi ma olin õnnistatud ja töötasin ettevõtetes, kus lõunasöögi võimalus oli kaetud nii öelda omapere toitlustamisega ettevõtte siseselt, sest oli olemas restoran, kes-mis ilusti iga jummala päev valmistas menüü supp-praad-magustoit (jah oli ka kordi, kus need kõik kolm olid ühes toidus sees, nii öelda supramag nagu Kessu ja Tripi etenduses) …

Loe lähemalt »

Kuidas valmistada pardi rinnafileed?

Üha enam populaarsust koguv pardiliha on tõeliselt maitsev, kui seda hästi valmistada oskad. Tõsi, pardi rinnafileega on parajalt raske ringi käia. Põhiliseks probleemiks on õige küpsusastme saavutamine ja liha mitte üleküpsetamine. Pardiliha puhul kehtib üks väga tähtis reegel – pardiliha ei kannata suurt kuumust! Teiseks väga oluliseks teguriks on soolalahus, …

Loe lähemalt »

Muna ja kodujuustusalat paljudeks võimalusteks

Kiluvõileivad on selleks aastaks söödud Täna on paljudel kindlasti veel menüüs hernesupp ja vastlakuklid. Küll aga ilm on juba kevadine ja pole kaugel ka kevadpühad, kus mune jääb rohkem üle kui korraga süüa jõutakse. Tänane retsept on ajendatud minu Eesti Vabariigi aastapäeva järgsest mõttest, kui kappi jäid alles kiluvõileibade peale …

Loe lähemalt »